Cake de plàtan i nous

Ja estic de tornada de les vacances, i això vol dir tornar a la cuina! Una vegada més amb una recepta dolça que està bonissima!! Un cake de plàtan i nous, i no he pogut resistir-me a vestir-lo una cobertura de xocolata per animar-lo una mica!!



És una recepta senzilla però molt bona que em va passar una amiga de classe. Jo l'he adptat una mica en quant a quantitats i el resultat és per llepar-se els dits!

Ingredients:

100 gr de mantega fosa 
2 vaines de vainilla
3/4 de tassa de sucre bru
3 rovells
3 plàtans madurs
 ½ tassa de nous picades
1 i ½ de farina integral
14 gr de llevat químic
10 gr de bicarbonat
 ½ tassa de llet 
2 clara a punt de neu
1 pessic de sal

Preparació:

Primerament separem les clares dels rovells, en montem dues a punt de neu i ho reservem. En un altre bol, col·loquem els rovells, la mantega fossa, i la llet. Obrim les vaines de vainilla per la meitat i amb la punta del ganivet recuperem totes les llavors. Afegim les llavors al bol i ho batem. A continuació afegim la farina, el llevat i el bicarbonat passats pel tamís. Afegim el sucre, la sal i els platans i ho batem. Per últim, afegim les nous i les clares a punt de neu amb l'ajuda d'una espàtula amb moviments envolvents.
Col·loquem paper de forn dins de dos motlles de plum-cake (la quantitat de motlles dependrà de la mida d'aquests) i els omplim fins als 3/4. Fornegem a 180ºC fins que estiguin cuits (ho podem comprovar clavant una punta de ganivet, si aquesta surt neta, ja estàn llestos).

Una vegada refredats els cakes, els podem servir tal qual, banyats am cobertura de xocolata o amb nata montada. Mmmmm DELICIOUS!!!

Comentaris

Entrades populars