Massa brisa (base per pastissos dolços)

La massa brisa (pâte brisée en francès) és una massa que s'utilitza com a base de pastissos dolços i salats, variant una mica els ingredients en cada cas.
Avui publicaré la recepta de la massa brisa per pastissos dolços, aprofitant que la vaig fer pel pastís del cap de setmana. És molt senzilla de fer, i és molt més bona que la que podem comprar a les botigues.


Ingredients:

300 gr de farina
100 gr de mantega
2 ous
1 culleradeta de sal 
1 i 1/2 cullarada de sucre vainillat

Preparació:

En un bol gran posem tota la farina, prèviament passada pel tamís, i hi afegim la sal, el sucre i la mantega. Ho integrem tot amb les mans de manera que quedi un aspecte com de pa ratllat, però en bocins més grossos. Un cop tinguem tota la mantega ben integrada, fem un forat al mig de la massa i hi afegim els dos ous lleugerament batuts. Amb l'ajuda d'una cullera de fusta, barregem la mescla fins que s'integrin els ous (si veiem que costa molt, podem afegir una culleradeta d'aigua). Seguidament agafem la massa i amb les mans fem una bola, evitant manipular excessivament la massa, i l'emboliquem amb paper film i ho deixem reposar a la nevera, mínim mitja hora.

Segons el pastís que volgeum fer, cal que la massa estigui cuita, però en altres casos, la massa es cou directament amb el farcit.
En el cas que volguem deixar preprada la massa per omplir-la amb farcits freds, untem el motlle amb mantega, estenem la massa i la deixem coure a 160ºC, entre 15 i 20 minuts segons la mida del motlle.


Comentaris

Entrades populars