Empanada


Avui per dinar he preparat una empanada de tonyina, una recepta estupenda per sopars amb amics, sempre que tinguem una estoneta per dedicar-nos a preparar-la.

Ingredients:

Per la massa

450 gr de farina
100 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva
1 ou
3 cullerades de mantega
30 gr de llevat premsat
1 culleradeta de sal

Per al farciment

300 gr de tonyina en oli
2 ous
3 grans d'all
3 cebes grans
1 pebrot vermell
2 tomàquets
3 cullerades de salsa de tomàquet
1/2 cullerada de pebre vermell dolç
oli d'oliva
sal

Preparació:

Col·loquem en una superfície neta, la farina passada pel tamís en forma de volcà. A l'interior del volcà posem la resta d'ingredients que tenim per elaborar la massa i els anem barrejant, amb les mans netes, fins a obtenir una mescla homogènia i compacta. Quan la massa ja no s'enganxi a la superfície, la deixem reposar durant una hora, tapada amb film transparent o un drap de cuina.
Mentre reposa la massa, preparem el farcit. D'una banda comencem a coure els ous durant 12 minuts. Mentrestant escalfem l'oli en una paella, i daurem els alls, tallats en làmines. Quan es comencin a daurar, afegim la ceba, tallada a trossos petits i la daurem. Afegim el pebrot i els tomàquets tallats a daus, la salsa de tomàquet i el pebre vermell dolç i deixem que es vagi coent. Quan les verdures estiguin cuites, afegim la tonyina (escorreguda) i els ous i ho barregem tot.
Un cop la massa hagi reposat, la dividim en dues parts iguals i les estenem amb l'ajuda d'un corró. Una de les capes la posem com a base de l'empanada, a sobre hi posem el farcit i ho cobrim amb l'altra meitat de la massa. Un cop tinguem l'empanada muntada, dobleguem els costats per evitar que surti el farciment. A continuació posem l'empanda al forn preescalfat a 180ºC fins que la superfície estigui ben daurada.
* Per aconseguir que l'empanada quedi amb un aspecte més brillant, la pintem amb un ou batut.

Comentaris

Entrades populars