Tiramisú


Aquesta és la primera recepta que publico, i he pensat que havia de ser especial, per això he  escollit el postre que vaig preparar ahir pel sopar de despedida d'un amic que se'n va a passar una temporada a Argentina. La veritat és que va sortir bastant bé i va agradar molt! Les quantitats són per unes 16 persones.

Ingredients:

4 ous
4 cullerades de sucre
500 gr de formatge mascarpone
32 melindros
1 tassa gran de cafè
Vainilla en pols
Cacau en pols

Preparació: 

Preparem una tassa de cafè i el deixem refredar. En un bol, separem els rovells dels ous  i els mesclem amb el sucre i la vainilla en pols. Batem amb les varetes elèctriques de mesclar fins a aconseguir una mescla homogènia. Seguidament, afegim el formatge mascarpone i mesclem amb les varetes de pastar fins aconseguir una mescla homogènia i consistent. Si no volem que la mescla ens quedi massa líquida, no hem d'estar massa temps batent. A continuació muntem les clares a punt de neu; és important que quedin ben dures.  Anem afegint, poc a poc, les clares a la mescla anterior i les anem barrejant en forma de vuits. Perquè la mescla no es torni líquida, amb la meitat de les clares serà suficient. A continuació, banyem la meitat dels melindros amb el cafè, sense deixar que es xopin en excés i muntem la primera capa al fons del recipient on el volguem servir. Cobrim els melindros amb la meitat de la mescla. Banyem l'altra meitat dels melindros i muntem una altra capa per sobre de la mescla. Sobre la capa de melindros, aboquem l'altra meitat de la mescla i la repartim uniformement. Per últim,  tirem el cacau en pols per sobre i el reservem a la nevera fins el moment de servir-lo.


Comentaris

  1. Doy fe, ¡este postre causó furor en la cena! Felicidades Marina, esto sí que es un blog interesante y como Dios manda...

    ResponElimina
  2. Vaya si causó furor, me puse fino!!! Estaba de muerte!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars